12 Eylül 2014 Cuma

Keşke Senden Nefret Edebilseydim / Lucy Christopher - Yorum

Ben seni görmeden önce sen beni gördün.
Bir kız: Gemma, havalimanında, ailesiyle
tatile çıkmak üzere.
Gözlerinde öyle bir bakış vardı ki
Bir adam: Ty, salaş, bronz tenli, olgun görünümlü, nedense tanıdık, gözleri buz gibi mavi.
Sanki beni istiyormuşsun gibi.
Kız ailesinden uzaklaşıyor. Bir anlığına. Adam onun kahvesinin parasını ödüyor. Ve içine ilaç atıyor.
Hem de çok uzun süredir.
Gemma ne olduğunu anlamadan Ty onu alıp götürüyor. Kumlara ve sıcağa. Boşluğa ve kimsesizliğe. Hiçliğe.
Ve onu sevmesini bekliyor.
Kurbanın, kendisini kaçırana yazdığı bir mektup olan Keşke Senden Nefret Edebilseydim Gemma'nın hayatta kalmaya dair ümitsizlik dolu öyküsü. Gemma'nın bedenini çalan Ty, genç kızın içinde çığlık atan tüm içgüdülere rağmen kalbini de çalmayı başarabilecek mi?



Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2014
Çeviren: Gökhan Yıldırım
Dil: Türkçe
Goodreads Puanı: 3.94
Puanım: 5/5

____________________________________

Çıktığını duyunca çoook sevindiğim ve dört gözle beklediğim kitaaaaap!!!!!Hemen yoruma başlıyoruuumm.

Gemma 16 yaşında bir kız.Ailesiyle seyahat  etmek için Bangkok Havalimanı'nda bekliyor.Kahve almaya gidiyor ve onu görüyor.Ty,kumral,buz gibi mavi gözleri olan,oldukça kaslı ve yakışıklı biri.Gemma onu tuhaf bir şekilde tanıdık buluyor.Kahvesinin parasını Ty ödüyor ve Gemma bakmazken içine ilaç atıyor,Gemma'yı kaçırıyor.Çok uzaklara,sadece ikisinin ve kumların olduğu bir çöle.

Gemma başta Ty'ın onu öldüreceğini sanıyor -normal kaçırılma olaylarında bu olur sonuçta- ama aksine Ty ona bakıyor ve elinden geldikçe nazikçe davranıyor.Ty'ın tek amacı ise Gemma'nın onu sevmesini sağlamak.

Gemma defalarca kez kaçmayı denese de başaramıyor,çünkü gerçekten bir çölün ortasındalar.Kaçmayı başaramayınca Gemma'nın yapacak tek bir şeyi kalıyor,Ty'ı sevmeye çalışmak.




Yani şu an kitap hakkında ne desem bilmiyorum,uzun zamandır beni en çok etkileyen kitaptı herhalde.Aslında öyle çok da dramatik bir kitap değil ama Gemma'nın yerine kendimi koyunca gerçekten tuhaf hissettim.Özellikle de kaçırılmasından sonra ailesinin durumunu düşününce iyice kötü hissettim.

Kitap baştan sona Gemma'nın yazdığı bir mektuptan oluşuyor,dilini biraz garipseyebilirsiniz başta ama alıştıktan sonra çok akıcı bir hal alıyor.Zaten kitabın konusu da sürekli beni ''Acaba ne olacak??'' diye düşünmeye ittiğinden kısa sürede bitirdim bu kitabı. (Uzun zamandır en hızlı okuduğum kitap oldu hatta.)

Yazarın anlatış biçimi Gemma'nın çaresizliğini tam tamına yansıtmış okuyucuya.Okurken sık sık Gemma'nın ailesine kavuşmasını istesem de Ty'a da üzüldüm.Çünkü Ty yapayalnız ve sorunlu birisi.Yani sorunlu olması pek şaşırtıcı değil ailesinin durumunu düşünürsek.Gemma'nın her ne kadar kaçıp kurtulmasını istesem de Ty'ı sevmesini de o kadar istedim.Çünkü her ne kadar Gemma'yı kaçırması yanlış olsa da Ty gerçekten Gemma'yı önemsiyor ve seviyor.Özellikle de kitabın sonunda yaptığı büyük fedakarlıktan bunu anlayabiliriz.

Benim hayal ettiğim Ty ve Gemma ^^


Her ne kadar Gemma'nın yaşadığı şeye Stockholm Sendromu deseler de bence değil.Bence Gemma Ty'ın asıl yüzünü gördü.Ty aslında gerçekten çok kırılgan,şehir hayatını zarar verici bir şey olarak gördüğünden Gemma'yı da oradan kurtarmak istiyor sadece.

Kitaba kesinlikle 5 puanın yetmediğini düşünüyorum,merakla beklesem de bu kadar iyi olmasını ve beni bu kadar etkilemesini beklemiyordum.Goodreads puanının da daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.

Gerçek kurgu ve genç yetişkin kitabı arıyorsanız kesinlikle Keşke Senden Nefret Edebilseydim'i okumalısınız.Ama uyarayım,bu kitap kesinlikle klasik genç yetişkin kitapları gibi vıcık vıcık aşk içermiyor.Kitap bittiğinde eminim sizin de içiniz biraz da olsa sızlayacak.

14 yorum:

  1. Bu kitabı okumak için sabırsızlanıyorum^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa sürede okumalısın,çook iyi bir kitaap ^^

      Sil
  2. Ben bu kitabı çok merak ediyorum. Meraktan ölecek hale geldim. En iyisi gidip kitabı okuyayım :D

    YanıtlaSil
  3. Canım, bloğumda senin için bir mim var :)
    http://kitapkeyfimm.blogspot.com.tr/2014/09/mim-kitap-kahramanlar-ve-biz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa çok teşekkür ederim canııım hemen bakıyorum ^^

      Sil
  4. Bu kitabı uzun zaman önce yabancı bloggerlarda görmüştüm ve konusu o kadar dikkatimi çekti ki! Ama şu posta kadar iyi bir yorum görememiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah teşekkür ederiiim :D Gerçekten çok güzel bir kitap mutlaka okumalısıın :D

      Sil
  5. Kitabın arka kapağını okuduktan sonra, alışveriş listemin birinci basamağına ani bir çıkış yaptı :D A-la-ca-ğım! Yorum için teşekkürler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arka kapağı okuyunca ben de aynısını düşünmüştüm,mükemmeel!! :D Şimdiden iyi okumalaar :D

      Sil
  6. Bu kitap gecek mi yani kurgusu gercek hayattan alinti mi kitapta yasananlarin gercekligi var midir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır,tüm olaylar kurgu.Hiçbir gerçekliği yok :)

      Sil
  7. YAzar 2 kitabi mujdelemis diye duydum haberi olan varmi?? Oyle bir bitti ki zaten sonu cevapsiz sorularla kaldi .2 kitabi 4 gozle bekliyorum insallah caymazda yazar yazarimiz(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene de öyle haberler dolanıyordu ortada ama ne kadar doğrudur bilemem :/ İnşallah çıkar ikinci kitap çünkü bu kitaba cidden bayılmışım ben.Haber verdiğin için teşekkür ederim ^_^

      Sil