17 Ekim 2014 Cuma

KVBT 1.Tur 4. Gün | Tutku Çemberi - Paula Quinn | Yorum ve Yazar Tanıtımı


 O her kadının hayaliydi… Esmer, yakışıklı ve 'Tutkulu' lakabına sahip Lord Brand Risande, baştan çıkarıcılığın vücut bulmuş haliydi. 

Ama savaş alanı ve yatak odasındaki hünerinin altında çok acı bir sır vardı: kalbini mühürleyen ihanet. Herkese korku salan bu şövalye, savaşta kazandığı toprakların başına geçmek üzere yola çıktığında en heybetli düşmanıyla karşı karşıya geleceğinin farkında bile değildi.

…Fakat yalnızca bir kadının kaderiydi. Leydi Brynnafar Dumont halkını korumak için her şeyi yapmaya kararlıydı… Buna babasını yenen vahşiyi baştan çıkarmak da dahil. Soğukkanlı bir canavar beklerken, onun yüzüne bile bakmayan son derece çekici bir erkekle karşılaşacaktı. Tüm masumiyetine rağmen, mücadeleye değecek tek savaşta Lord Brand'i yenmek için tüm cazibesini kullanmak zorundaydı…
Aşk savaşında…

Sayfa Sayısı: 365

Baskı Yılı: 2014
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Çeviren: Nergis Karababa  
Orijinal Adı: Lord Of Desire 
Seri Adı: The Risande Family 
Seri Sırası: 1/3 
Goodreads Puanı: 3.96/5
_____________________________________

TUR TAKVİMİ

1.Gün / Facebook Sayfası - Okuma Halleri
4.Gün / Naz'lı Kitaplık - Yorum ve Yazar Tanıtımı
5.Gün / Bin Tatlı Yıl - Yorum ve Kitabı Sevmek İçin 5 Neden

_________________________________________

İlk turumuzun dördüncü gününden herkese merhabaa!!Şu an bir tur kitabı için yorum yaptığıma inanamıyorum,çok heyecanlıyıım!Neyse fazla uzatmadan hemen yorumuma geçiyorum.

Leydi Brynna,yenilmez savaşçı diye tanınan babası Lord Richard ile Avarloch'taki muhteşem kalesinde yaşamaktadır.Hayatı gayet ihtişamlı ve güzel giderken birden bu imrenilecek hayat düzeni tersine döner.Çünkü yenilmez Lord Richard Normandiyalı Lord Brand'e yenilmiştir.Lord Brand onun canını alması gerekirken onu bağışlamış ve sadece kalesini elinden almaya karar vermiştir.Eğer Lord Brand kaleyi alırsa bu Brynna'nın da Avarloch'tan ayrılması gerekir ama Brynna'nın tüm hayatını geçirdiği ve bir sürü anısını barındıran topraklarını bırakmaya hiç niyeti yoktur,bunun bedeli sevmediği bir adam ile evlenmekse ona bile katlanacaktır.

Brynna karşısında zalim,kaba saba ve çirkin birisi beklerken Brand'i gördüğünde şok oluyor çünkü Brand onu tanımasa da o Brand'i tanıyor.Sadece tanısa neyse,yıllardır onun hayaliyle yaşıyor diyebiliriz.Fakat Brand hakkında öğrendiği bir gerçek vardır,Brand sevdiği kadın tarafından ihanete uğramıştır.Yani Brynna onunla evlense bile Brand onu sevmeyecektir çünkü kalbinde hala başka biri vardır.Brynna her ne kadar ülkesi için Brand ile evlenmeyi kabul etse de onun çekimine de karşı koyamaz.


Peki Brynna yaşadığı yeri korumak uğruna girdiği bu amansız savaşta duygularından yana olmayı mı yoksa mantığıyla hareket etmeyi mi seçecektir?

Daha önce tarihi romans okumamıştım,nedenini ise bilmiyorum.Halbuki bu kitap gerçekten çok eğlenceli ve akıcıydı.Yazarın kullandığı dil gayet sürükleyiciydi.Konu bildiğim kadarıyla genelde tarihi romans kitaplarında kullanılan sıradan konulardan biriydi ve olaylar genelde tahmin edilebilirdi ama yine de bu kitabı kötü bir kitap yapmıyor kesinlikle.


Karakterlerde Brynna'yı sevdim,gayet güçlü bir kişiliği var.Brand'in onu sevmeyeceğini bile bile sadece ülkesini korumak için (tamam belki başka nedenler de olabilir :P) onunla evlenmeyi kabul etmesi ve olaylar karşısındaki güçlü duruşu hoşuma gitti.Brand ise daha önce ihanete uğradığından Brynna ile bir ilişki içine girmeyi düşünmek istemiyor çünkü içindeki acı hala taze,tabii bu sırada kendiyle çelişkiler yaşıyor.Bu çelişkili düşünceler zaman zaman çok fazla ele alınmış gibi geldi bana o yüzden biraz sıkıldım okurken.

Brynna ile Brand arasındaki ilişki bana biraz yüzeysel anlatılmış gibi geldi,yani yazar genel olarak tensel çekime odaklanmış anlatırken.Ara sıra keşke duygusal çekimi daha fazla anlatsaydı diye düşündüm.Ama aralarındaki atışmalar gerçekten çok eğlenceliydi bence :D

Kitap genel olarak hoştu ve dediğim gibi çok akıcıydı,tarihi romans seviyorsanız severek okuyacağınız bir kitap olur.

Bu arada hala devam eden bir çekilişimiz var,katılmak için tık tık.

Katkılarından dolayı Epsilon Yayınları'na çok teşekkür ederiz.


YAZAR HAKKINDA


-İlk kitabı Tutku Çemberi yurt dışında 2005 yılında yayınlanmıştır.Şu ana kadar yayınlanmış 12 kitabı vardır.En sevilen serileri MacGregors ve Children of the Mist serileridir.

-Her ne kadar tarihi romans türünde eserler verse de okumayı en sevdiği türlerin bilim kurgu ve fantastik olduğunu söylüyor.

-Eğer kurt adam olmakla vampir olmak arasında seçim yapmak zorunda olsaymış kurt adam olmayı seçermiş.

-Tristian adında bir karakter yazmak istediğini belirtiyor,en sevdiği erkek ismi Tristian'mış.

-Hobilerinin arasında astroloji varmış ve yazarımız  yükseleni yay olan bir yengeç burcuymuş.

-Hayvanları çok sevdiğini ve çok duygusal olduğunu ayrıca yemek yapmaktan nefret ettiğini söylüyor.

-Bir kitapta en sevmediği bölüm kitabın başını yazmakmış,ayrıca baskı altında daha iyi yazdığını düşünüyormuş.

(Not: Yazarın kitapla ilişkilendirdiği resimleri buradan görebilirsiniz.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder