19 Eylül 2014 Cuma

Labirent:Ölümcül Kaçış - Film Yorumu



Aylaaardır merakla beklediğim The Maze Runner'a ilk çıktığı gün gidebildim çook mutluyum bu yüzdeeen.Kitabı ilk duyduğumda filminde Dylan O'brien oynayacak diye almıştım doğruyu söylemek gerekirse,fakat okuduktan sonra iyi ki almışım dedim çünkü hayatımda okuduğum eeen ama eenn güzel kitaplardan biri.

Hemen filme geçiyoruum,filmdeki ortamlar kitabı okurken hayal ettiğim ortamlara neredeyse tamamen uyuyordu.Oyunculuklar zaten harikaydı,Dylan'ı birçoğumuz Teen Wolf'tan biliyoruz ama diğer oyuncular da ondan aşağı kalmamışlardı kesinlikle.

Kitaptaki sahnelerle uyum da iyiydi fakat bazı sahneler baya değiştirilmişti.Hatta kitaptaki en önemli şeylerden birinden hiç bahsedilmemişti bile -spoiler- Thomas ve Teresa arasındaki telepatik bağ nasıl yok sayılabilir ki?İkinci kitapta da bunun üzerinde çok duruluyor bu kitapta da.Film boyunca bahsedilmesini beklesem de maalesef değinmemişler bile. -spoiler- Dediğim gibi birkaç sahne dışında gayet iyiydi,özellikle de bazı berbat kitap uyarlamalarını göz önüne alırsak harikaydı diyebiliriz.

Kitabı okumadan filme giderseniz kesinlikle tam tamına tatmin olursunuz,fakat eğer okuyup da giderseniz tam olarak tat alamazsınız çünkü izlerken hep şu sahne de vardı,şu sahne aslında şöyleydi diye düşünüyorsunuz ister istemez. Bunları söylüyorum diye filmi beğenmedim sanmayın sakın,film gerçekten muhteşemdi.Özellikle de yaratılan Labirent ve Kayran ortamına bayıldım,tam tamına hayal ettiğim gibiydi.
Aylardır beklediğine değdi mi diye sorarsanız cevabım şu olur;kesinlikle EVET.Standartların çoook üstünde bir film olmuş The Maze Runner.Tek sorun şu ki biz okuyucular kitabı tamı tamına bildiğimiz için kitaptaki her detayın filmde de olmasını bekliyoruz fakat bu imkansız.Bu küçük değişiklikleri göz ardı edebilirseniz çok ama çok keyif alarak izleyeceğiniz bir film.




PUANIM: 4,5/5


Aşağıda filmin fragmanını bulabilirsiniz.







4 yorum:

  1. Bugün izledim filmini tek kelimeyle HA-Rİ-KA :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ya,birkaç eksiği olsa da o kadar kusur kadı kızında da bulunur yaniii :D Tekrar tekrar izlesem hiç sıkılmam :D

      Sil
  2. Naz sana ulaşmam gerek nereden ulaşabilirim ? Ya da bana google hangouts dan mesaj atabilirmisin ?

    YanıtlaSil