7 Şubat 2015 Cumartesi

KVBT 4. Tur 2. Gün | Masum Koza - Özge Erkin / Yorum



Aşkı hiç tatmamış bir adam ve aşkı silah olarak kullanan bir kadın...

İntikam kor bir ateşti; bilinmezliğe sürükleyen ve her daim biraz daha yakın. Hayal, intikam ateşiyle ve tunçtan bir demir gibi şekillendirmişti yüreğini. Umuda dair ne varsa küle dönüştürmüştü. Son avını seçtiğinde ruhundaki tüm hayalleri serbest bırakmıştı.

En büyük darbeyi aşkla vuracaktı. Ama unuttuğu bir gerçek çabuk hatırlattı her şeyi; kader koca bir labirentti. Sona ulaşmadan önce çıkmaz bir sürü sokağa sürüklerdi sizi...

Acaba bu koskoca labirentte kaybettiği masumiyetini ve yok olan insanlığını geri kazanabilecek miydi?
Deniz gözlü bir adamın ruhunda dindirebilecek miydi yorgun yüreğini?
(Tanıtım Bülteninden)





Sayfa Sayısı: 312

Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Olimpos Yayınları

________________________________________________________________

4. turumuzdan herkese merhabaaa!Bu turda Özge Erkin'in Masum Koza kitabını size tanıtacağız.Uzatmadan hemen size kitabın konusundan bahsedeyim.

Hayal,geçmişinde yaşadığı bir olaydan dolayı erkeklere düşman kesilmiştir.Her gördüğü adamı o sanıp,intikam almaya çalışmıştır bedenini kullanarak.Fakat yorgun ve kırgın yüreği daha fazla dayanamaz ve yaşadığı,kendince intikam aldığı bir sürü kişinin bulunduğu şehir olan İstanbul'u terk edip İzmir'e yerleşir.


İzmir'de yeni ve temiz bir hayata başlayıp,mesleğine yani mimarlığa yoğunlaşmayı düşleyen Hayal çalışma odasını dekore etmek için gittiği bir adamı ona çok benzetir. İçindeki intikam hissi geri dönmüştür ve intikam almak için son durağını belirler.O durak ise,deniz gözlü,masum ve deli gibi aşık olan Poyraz'dır.

Poyraz,annesini bebekken kaybettiği için kadınlar konusunda çok hassas olan bir adamdır.Öyle ki hayatında hiç aşık olmamış,kalbinin en değerli köşesine sadece annesini oturtmuştur.Her ne kadar artık aşık olup,bu duyguyu tatmak istese de kalbine girmeye layık bir kızla karşılaşmamıştır daha önce.Hayal'i ilk gördüğünde ondan da çok etkilenmez fakat Hayal,Poyraz'ı ne yapıp ne edip elde etmeye kararlıdır.Sonunda Hayal tam avını elde ettiğini düşünürken aslında bu oyunda ikisinin de av olduğunu anlayacaktır.Aşk,Poyraz ve Hayal'i hiç beklemedikleri anda birbirlerine sıkı sıkıya bağlamıştır.Asıl oyun şimdi başlıyordur.


Son zamanlarda Wattpad sayesinde basılan kitaplar oldukça arttı ve bu sayede biz okuyucular da harika kitaplarla buluşabiliyoruz.Masum Koza da Wattpad'in sayesinde keşfedilen ve kitap olarak elimize aldığımız müthiş kitaplardan birisi.Yayınevlerinin böyle yetenekli Türk yazarlarla bizi buluşturmaları çok güzel bir şey.O yüzden yoruma Olimpos Yayınları'na bu kitabı bizle buluşturdukları için teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Doğru söylemek gerekirse ben çok fazla aşk kitabı okumam.Nedeni ise işlenilen konuları ve karakterleri çok klişe ve sıkıcı bulmamdır.Ama bu aralar nedense aşk kitabı okumak için yanıp tutuşuyordum ki Masum Koza imdadıma yetişti.Konusu ve karakterleri bakımından klişelerden uzak ve okuması çok keyifli olan bu kitabı gerçekten çok sevdim.

Karakterlerin hepsini,biri hariç ki onu söyleyemem çünkü spoiler olur,çok sevdim.Hayal gözünü intikam bürümüş birisi gibi görünse de içindeki o masum ve saf yanı sayesinde onu sevmemek mümkün değil.Yaşadığı ve kendi suçu olmayan olaylardan dolayı kendini suçlamasını ve sürekli kendini aşkı hak etmeyecek kadar kötü biri olduğuna inandırmaya çalışmasını okurken içiniz acıyor.Her ne kadar dışarıdan erkeklerle savaşan ve intikam dolu bir kadın gibi görünse de içindeki o çocukluğunu yaşayamamış tarafı sayesinde aslında masum bir kız çocuğu Hayal.

Poyraz ise annesini doğduğunda kaybettiğinden bir tarafı hep eksik kalmış bir adam.Aslında görünüşü bir erkek olsa da onun da içi çocuk kalmış.Annesiz büyümenin eksikliğini hep hissetmiş,masum ve saf birisi.Zaten bu yüzden Hayal'le birbirlerini tamamlıyorlar.İkisi de öyle görünmeseler de saf ve masumlar.

Aziz Bey,yani Poyraz'ın babası kitaptaki en sevdiğim karakter bile olabilir.Çok bilge bir adam olan Aziz Bey,kaybettiği karısına hala büyük bir aşkla bağlı.Aradan yıllar geçmesine rağmen sevgisi hiç eksilmemiş.Ne kadar müthiş bir karakter öyle değil mi?Demet ve Aslan var bir de.Demet Hayal'in,Aslan ise Poyraz'ın en yakın arkadaşı.Demet ve Aslan birbirlerine çok benziyorlar çünkü ikisi de arkadaşlarını desteklemek adına her şeyi yapıyor.

Son olarak Devran ve Efsun'dan bahsedeyim.Kitaba sonradan dahil olan karakterlermiş sanırım bunlar.Yani Wattpad versiyonunda yoklar.İyi ki dahil olmuşlar çünkü bu karakterlere bayılmamak mümkün değil.İkisi de yaralı ruhlar ve birbirlerini o kadar iyi tamamlıyorlar ki.Ayrıca Devran'ın da Efsun'un da Hayal'i sahiplenip,onu herkese karşı korumaları çok güzeldi.İkisi de bana göre tam iyilik melekleri.

Kitap müthiş akıcı.Başladığım gün hemen bitti.Zaten yazarın olayları anlatışı müthiş.Karakterlerin hissetiği tüm duyguları siz de iliklerinize kadar hissediyorsunuz.Kitaptaki olaylar zaten çok duygusal ve bu yazarın müthiş anlatımıyla birleşince ortaya müthiş bir kitap çıkıyor.Ayrıca itiraf ediyorum,evet kitapta ağladım.Zaten çok duygusal bir insanım ben,her şeye ağlarım.Kitabın sonuna kadar bir şekilde kendimi dizginledim ama sonunda tutamadım göz yaşlarımı.

Kısacası ben kitabı çok sevdim.Tam puan vermememin ise iki sebebi var.Birincisi kitapta yazım hataları biraz fazla,ikincisi ise Poyraz ve Hayal arasındaki olayların çok hızlı gelişmesi.Bunların dışında kitap mükemmeldi.Aşk okumayı seven herkese tereddütsüz öneririm.

Facebook sayfamızdan kitabı 2 kişiye hediye ediyoruz,katılmak isterseniz sizi buraya alalım :)

Katkılarından dolayı Olimpos Yayınları'na teşekkür ederim :)


                     


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder