14 Kasım 2014 Cuma

Tatlı Bela / Jamie McGuire - Yorum

Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor. 

İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?

Tatlı Bela sadece bir "bestseller" değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 424
Baskı Yılı: 2013
Yayınevi: Yabancı
Seri Adı: Beautiful
Seri Sırası: 1/4 (dördüncü kitap henüz yayınlanmadı)
Goodreads Puanı: 4.20 / 5



_______________________________________

Merhabaaaa!!Yine eğlenceli bir kitabın yorumuyla karşınızdayım.Tatlı Bela'yı uzuun zamandır merak ediyordum ama her alışverişimde bir şekilde almayı unutuyor ya da son anda sepetten çıkarıyordum.En sonunda yaklaşık bir ay önce alabildim ve bu hafta da okuyabildiim.Keşke daha önce okusaymışım.

Abby geçmişteki sorunlarından kurtulmak istediğinden arkadaşı America ile üniversite okuma bahanesiyle başka bir şehre yerleşmiştir.Her kötü alışkanlıktan uzak durmaya çalışan Abby bir gün America'nın zorlamasıyla bir dövüşe gider ve onu görür,TRAVIS MADDOX!!Kötülüklerden ve kötülerden uzak durmaya yeminli olsa da Travis'in cazibesine kapılmaması mümkün değildir.Travis onun sürekli yakınında olmak için ısrar edince Abby'nin ona olan duyguları iyice artar ve Travis'ten uzak kalması iyice zorlaşır.Travis ise Abby'yi hayatının aşkı olarak görmekte ve onun peşini bırakmamaya kararlıdır.




Gerçekten bu kitabı bekletmekle hata yaptığımı düşünüyorum.Çoook eğlenceli bir kitaptı,okurken bazı yerlerde sırıtmama engel olamadım.Ana karakterlerin dışında yan karakterler de çok iyiydi.

Travis ve Abby'nin ilişkisi aşırı inişli çıkışlıydı.En başta Abby sadece arkadaş olmak istediğinden Travis de tam tersini düşündüğünden sürekli aralarında çatışma var.Daha sonra bu sevgili olduklarında da devam ediyor.Aşırı zıt karakterler oldukları için kitabın modu çok değişken.Bir sayfa sonrasında dahi ne olacağını kestiremiyorsunuz.Bir anda fırtına gibi patlayıp kavga ederlerken birden durulup canım cicim moduna geçebiliyorlar.

Yan karakterlerden America'ya ba-yıl-dım!!Hepimize öyle arkadaş lazım.Sevgilisi Shepley de sürekli Travis ve America arasında kalıyor kitapta,kavgalarda kimin tarafını tutacağını seçemiyor falan.Çok sevimli bir ikililerdi.

Abby'nin amacı kendini korumak,tamam bunu anlıyorum ama bazen aşırı derecede dengesiz davranıyor.Travis'e bir yakın davranıyor bir uzak.Haliyle çocuk da ne yapacağını şaşırıyor.Peki Travis nasıl biri mi??Tek söyleyebileceğim şey,AAĞAAĞAĞAĞA olur.Ben kötü çocukları gerçekten sevmem ama Travis bambaşka.Aslında kötü biri de değil,birazcık -tamam kabul ediyorum çok fazla- öfke sorunu var o kadar.Ayrıca Abby'yi çok sevdiğinden sürekli onu korumak istiyor sadece.AMA BEN SENİ YERİİİM.

Her ne kadar kitapta Travis kahverengi gözlü olarak tasvir edilse de benim Travis'im Colton Haynes,aşırı aşırı uyuyor bence.Ben daha çok Travis ile ilgilendiğimden Abby'nin kim olduğunu düşünmedim :P

Travis gerçekten müthiş bir karakter bence.Kusurları elbette var,örneğin ,daha önce de söylediğim gibi, büyük bir öfke problemi var.Çok fazla güven sorunu yaşıyor ve Abby'yi çok kıskanıyor.(Kendi kardeşinden bile kıskanır mı insan yahuu :D) Tüm bunlara rağmen Abby'yi gerçekten çok önemsiyor ve onu korumak için yaptığı şeyler hepimizi Travis gibi sevgili istemeye yöneltiyor :D Daha önce Jamie'nin Providence serisini okumuştum ve orada da Jared'a hayran kalmıştım,bu kadın hep aşık olunası erkek karakterler yazıyor demek ki :D.




Kitap müthiş derecede akıcı.Sürekli Abby ve Travis kavga ettiğinden bir sonraki kavgayı bekliyor ve neden kavga edeceklerini düşünüyorsunuz.Abby de Travis de bazen çok gıcık ve çekilmez olsalar da kitabın güzel olduğunu düşünüyorum.Yeni yetişkin tarzında okuduğum en iyi kitaplardan birisi.

İkinci kitap Travis'in ağzından anlatılıyor ve ben onu okumak için sabırsızlanıyoruum!!Çünkü kitaptaki olaylar olurken çoğunda Travis'in ne 
düşündüğünü merak ettim.Kısa sürede alıp okumak istiyorum onu da.




Eğer ki yeni yetişkin ve romantik tarzda kitapları seviyorsanız bu kitap tam size göre,mutlaka okumalısınız.Dediğim gibi,ben okurken birçok yerde sırıttım ve çok eğlendim.Sizin de eğleneceğinizden şüphem yok.


PUANIM








8 yorum:

  1. Mimlendin! :)

    http://kitaaptiryakisi.blogspot.com.tr/2014/11/ya-oyle-olsayd-mimi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim kısa sürede yapmaya çalışacağım :))

      Sil
  2. Harika bir bloga denk geldim..Kitap hazinesi resmen..Bayıldım.
    Takipteyim canım..Bloguma da beklerim

    http://gulsahinsihirlidegnegi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. TRAVİS MADDOX <3 Yazar öyle bir karakter yaratmış ki "Benimde bir Travis'im olsa." diye geziniyordum kitabı okuduğumda. Çok tatlı bir yazı olmuş ellerine sağlıkk :D

    YanıtlaSil
  4. Kitapta bir ara Abby'nin gırtlağını sıkasım gelmişti :D Ayaklı Bela'yı 1-2 ay geçtikten sonra okudum ama Travis'in gözünden bakınca bile sinir oldum kıza ya :D O arada kalışları beni çıldırttı! Travis zaten efsane <3 Eğer okumadıysan Tatlı Sır'ı da tavsiye ederim sana, Tatlı Bela kadar olmasada o da cok guzel, ilk kitapların yeri her zaman ayrıdır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayaklı Bela'yı okuyup olayları Travis'in gözünden görmek için çıldırıyorum resmeeen *-* Alabildiğim en kısa sürede alıp okuyacağım :D Tatlı Sır'ı da merak ediyorum,öneri için teşekkürleer ^^

      Sil