28 Kasım 2014 Cuma

KVBT 2.Tur 1.Gün | Uyuyan Güller - RaShelle Workman | Yorum+Çekiliş




Merhabaa!!! 2. blog turumuz olan Uyuyan Güller'in yorumuyla karşınızdayıııım!Uzun bir süredir ekip olarak yoğun bir dönemden geçtiğimiz için tur alamamıştık ama geri döndüük :D Artık daha sık tur almaya çalışacağız.

Sophie başarılı bir üniversite öğrencisi,sosyal bir kızdır.Ailesini acı bir kazanın sonucunda kaybetmesinin üzüntüsünü içinde taşır ama bu onun hayata daha çok bağlanmasını sağlamıştır.Gittiği bir gezide David adında birisiyle tanışır.Ondan çok etkilenir ve kısa bir süreliğine çıkarlar.Her ne kadar birbirlerini pek tanımasalar da az bir süre sonra aşık oldukları için evlenirler.Rüya gibi bir balayı geçirseler de sonradan Sophie David'in sandığı kişi olmadığını anlar.Aslında David bir canavardır,Sophie'ye sürekli şiddet ve baskı uygular.Hatta gün içinde yaptığı şeylerin listesini detaylıca,saat belirterek çıkartmasını bile ister.Düşünün nasıl biri olduğunu.Sophie her ne kadar pişman olsa da artık geri dönüşü yoktur.

Sophie bir gün David'i kendi evlerinde ve kendi yataklarında bir kadınla basar.Şok olur haliyle fakat bunu bir fırsata çevirir ve bir tutsak gibi yaşadığı evden kaçar.Kaçar kaçmasına ama asıl zorluklar yeni başlıyordur çünkü David'in Sophie'nin peşini bırakmaya niyeti yoktur.Önce hafif tacizlerle başlasa da olaylar ciddi ölüm tehditlerine kadar gider.Sophie için hayat artık çok zordur,sürekli bir paranoya halinde yaşar.Bu zorlu yolda en büyük destekçisi arkadaşı Rina olacaktır.




Kitap günümüzde,özellikle de ülkemizde, var olan bir soruna parmak basıyor;şiddet.Kocalarından şiddet gören kadınlar dünyanın her kesiminde mevcut.Bu kitap da şiddet mağduru kadınların yaşadıklarını bir nebze de olsa anlamamızı sağlıyor.Okurken Sophie ile kolayca empati yapabiliyorsunuz.

Sophie gerçekten çok güçlü bir kız.Ailesini kaybetmiş,tam hayata sıkı sıkı bağlandığını ve hayatının aşkını bulduğunu düşünmüşken adam psikopatın teki çıkmış,adama ve yaptıklarına yıllarca katlanmış üstüne üstlük aldatılmış.Bütün bunlara rağmen hayata karşı o kadar sağlam bir duruşu var ki hayran olmamak elde değil.E,tabi bu duruşunun oluşmasına yardımcı olan en büyük etken arkadaşı Rina.Hepimize lazım böyle arkadaş.



Rina'dan bahsetmek istiyorum biraz da.Sophie ile uzun yıllardır arkadaşlar ve Sophie'yi aşırı derecede seviyor.Bunu her hareketinden anlayabiliyorsunuz.Anaç tavırları çok hoşuma gitti benim,sürekli bir Sophie'yi koruma çabasında.Çok destekleyici olduğunu söylememe bile gerek yok sanırım?Hiçbir konuda Sophie'den desteğini esirgemiyor.Biraz ağzı bozuk bir karakter ve bu onu daha sevimli kılıyor.

Tabii bir de kitabın iyi çocuğu olan Phillip var.Phillip,Sophie'nin çalıştığı üniversitede öğretim görevlisi.Çok yakışıklı ve Sophie ile aralarında -tahmin de edebileceğiniz gibi- bir çekim var.Sophie'nin yaşadığı o zorlu olaylarda en az arkadaşı Rina kadar destek oluyor Sophie'ye.




Yazarın dili çok sade ve akıcıydı.Sayfalar resmen su gibi akıp gidiyor.Yine yoğun bir dönemde olmama rağmen 2 günde bitirdim kitabı.Zaten elinize alınca bırakmak istemediğinizden hızlıca okunuyor.Kitabın son sayfalarında doğru olay örgüsü birden değişiyor,bambaşka bir olayla karşılaşıyoruz.Ben baya şok oldum gerçekleri öğrenince.Tepkim şuydu ; ''NASIL YANİ BU CİDDEN BÖYLE MİYMİŞ,NE NE NE NEEE?''. Eminim ki siz de çok şaşıracaksınız okurken.







Kitabın çevirisi eski versiyonlarda sanırım biraz problemliymiş,ben pek dikkat etmedim ama çok fazla problemli gelmedi gözüme.Kitapta yazım hataları fazlaydı,okumayı çok bozmasa da yine de dile getirilmesi gerektiğini düşündüm.Ayrıca birçok kez Phillip yazılması gereken yerde David yazılmıştı,okurken ''Nereden çıktı şimdi David,ne oluyoruz yahu?'' dedim yani :D

Kitap ilk başta orijinal kapağıyla basılmış,daha sonradan şimdiki kapağı kullanılmaya başlanmış.Keşke ilk kapağı kalsaydı,bence şu anki kapaktan çok daha hoş geliyor göze.





Kitabı 3 kişiye hediye ediyoruuz,2'si aşağıdaki Rafflecopter çekilişinden 1'i ise facebook sayfamızdan.Facebook sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz ^^

Genel olarak kitabı beğendim,sade,akıcı,kolay okunabilen ve etkileyici bir kitap arıyorsanız okumanızı tavsiye ederim.Bize destek olan Elf Yayınları'na çok teşekkürler.














a Rafflecopter giveaway

7 yorum: