18 Kasım 2014 Salı

İki Hayat Arasında / Jessica Shirvington - Yorum

Mükemmel hayat mı?
Yoksa mükemmel aşk mı?
Sen seç. Sabine herkes gibi değildi. Kendini bildi bileli, iki hayatı vardı. Her yirmi dört saate bir Değişim geçiriyor ve her günü iki kere yaşıyordu. Mükemmel Hayat. Wellesley'de, Sabine istediği her şeye sahipti: cazibeli arkadaşlar, şık kıyafetler, başarılı bir okul yaşamı, herkesin birlikte olmak istediği bir sevgili ve göz kamaştırıcı bir gelecek... Mükemmel Aşk.

Roxbury'de Sabine'in bambaşka bir hayatı vardı: maddi zorluklar çeken bir aile, serseri arkadaşlar ve sırrı ortaya çıktığında başına gelen korkunç olaylar… Ama sonra Ethan'la tanıştı. Yakışıklı ve ilgi çekiciydi; üstelik Sabine, daha önce hiç kimse için böyle şeyler hissetmemişti.

Tüm istediği tek bir hayat yaşamak olan Sabine, bu nihayet mümkün gibi göründüğünde, amacına ulaşmak için bir dizi tehlikeli deney yapmaya başlamıştı. Ama kendisine inanan tek adamı ve geri kalan her şeyi riske atmayı göze alabilecek miydi?
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2014
Yayınevi: Yabancı

Çeviren: Aslı Tümerkan
Orijinal Adı: Between the Lives
Goodreads Puanı: 4.19/5 

___________________________________________

Çıkacağını Yabancı Yayınları'nın sitesindeki ''yakında'' bölümünden öğrendiğimden beri aşırı merakla beklediğim bir kitaptı İki Hayat Arasında.Fuara yetişeceğini öğrenince sevinçten uçup koştura koştura gidip arayıp ilk bu kitabı aldım fuardan :D Fazla uzatmadan yorumuma geçiyorum :D

Sabine dışarıdan her ne kadar normal bir kız gibi görünse de aslında çok farklı çünkü iki hayatı var.Saat gece on iki olduğunda bir dünyadaki hayatı bitip diğer dünyadaki hayatı başlıyor.Yani Sabine aynı günü iki kere yaşıyor.Roxbury'deki hayatında çok sevimli bir kız kardeşi fakat maddi açıdan sorunları varken diğer hayatında yani Wellesley'de ise sorunlu abileri,müthiş lüks bir hayatı ve mükemmel bir erkek arkadaşı var.

Normalde bir hayatındaki fiziksel değişiklik diğer hayatına da geçiyor.Örneğin saçını sarıya boyatsa diğer hayatında da saçları sarı oluyor,böyle ani bir değişimi açıklamak hiç kolay olmayacağından Sabine mümkün olduğunca fiziksel özelliklerini aynı tutmaya çalışıyor.Bir gün metronun merdivenlerinden düşüp kolunu kırdığında bunun öbür hayatını etkilemediğini fark ediyor ve yavaş yavaş bazı denemeler yapmaya başlıyor,bu denemelerin de diğer hayatına etki etmediğini fark edince sadece bir hayata sahip olmak için diğerini sonlandırmaya karar veriyor.Başlarda çok basit olan bu karar Roxbury'deki hayatına Ethan adında birinin girmesiyle çok zor bir duruma dönüşüyor.Sabine bir yandan Ethan'la birlikte olmak isterken diğer yandan da diğer hayatındaki mükemmelliğe sahip olmak isteyince işler iyice karışıyor.

(Resmin çok alakalı olmadığını biliyorum ama ben soldakini Wellesley'deki Sabine,sağdakini ise Roxbury'deki Sabine olarak düşündüm :D)


Roxbury'deki Sabine.
Dediğim gibi bu kitabı çooook merakla bekliyordum,o yüzden fuardan aldıklarım arasından ilk okuduğum kitap da bu oldu.Ben çok beğendim kitabı,belki böyle konularda yazılmış başka kitaplar da vardır fakat ben ilk defa bu kitapta gördüm bu konuyu.Dolayısıyla farklı bir konu olduğundan ilgimi çekti.Ayrıca yazarın da konuyu iyi bir şekilde işlediğini düşünüyorum.

Kitabın dili gayet akıcı fakat iki farklı hayat olduğundan bazen karakterler ve olaylar karışabiliyor.Ayrıca kitapta şu iki hayat yaşama meselesinin nasıl olduğunu fazla anlatmamış,tek bildiğimiz Sabine'in gece on ikide diğer hayatına geçtiği.Başta yazarın daha fazla bu konuyu anlatmış olmasını istesem de kitap ilerledikçe Sabine'in de bu tuhaf olayla ilgili pek bilgisi olmadığını öğrendiğimden verilen bilgilerin yeterli olduğunu düşünmeye başladım.

Sabine çok güçlü bir karakter.Bir hayatında asi kız rolü üstlenirken diğer hayatında cici ve tiki kız rolünü üstleniyor.Bu o kadar kolay bir şey değil.Ayrıca Wellesley'deki erkek arkadaşı her ne kadar mükemmel bir karakter gibi görünse de Sabine onu bir sevgili olarak değil daha çok bir arkadaş gibi görüyor.Ama o hayatında cici kız gibi davranmak zorunda olduğundan belirli kalıplar içerisinde kalmış,o yüzden erkek arkadaşından ayrılamıyor.

Ethan'dan bahsedelim biraz da.Kitabın baş kısımlarında gelse de Sabine ile aralarındaki ilişki biraz geç geliştiğinden çok fazla göremiyoruz bence onuçFedakar bir insan ve bence gerçekten çook tatlı,başta Sabine'e soğuk davransa da daha sonra işler değişiyor.Ama büyüük bir sırrı var ve öğrendiğinizde çok şaşıracağınıza eminim.

Aslında kitaba tam puan vermeyecektim,4 ya da 4.5 veririm diye düşünüyordum ama kitabın sonu kitabı gözdelerimden biri yaptı.Keşke seri olsaydı bu kitap diye düşündüm,o son sayesinde bir sürü kitap yazılır bence :D Tamam yazar belki tadında bırakmak istiyordur ama küçük bir yan kitap yazsa müthiş olur bence çünkü gerçekten neler olduğunu deli gibi merak ediyorum :D

Eğer bilim kurgu kitaplarını seviyorsanız bu kitabı da beğeneceğinizi düşünüyorum.












4 yorum:

  1. Kitap yorumundan çok sanki kitabı anlatmışsın gibi hissettim. Oldu olacak sonunda söyleseydinde kitabı hiç almama gerek kalmasaydı canım :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa bir kitap yorumu olsun istemedim ve ayrıca can alıcı detaylara girmediğimi düşünüyorum.Verdiğim bilgiler de kitabın arkasında yazanlardan biraz fazlası zaten,gönül rahatlığıyla kitabı okuyabilirsin çünkü kitap bu kadar basit bir konuya sahip değil emin ol :)

      Sil
  2. Kitabın son sayfalaında çok şaşırmıştım ben ya, hiç böyle beklemiyordum :D Ama iyi oldu, sonu tahmin edilebilir bitmedi :D

    YanıtlaSil