15 Haziran 2015 Pazartesi

Kurucunun Kızı - Amy Engel / Yorum



Dehşet verici bir nükleer savaş sonrası Amerika Birleşik Devletleri büyük ölçüde yok edilmiş, sadece küçük bir grup hayatta kalmıştı. Geriye kalanları kimin yöneteceği konusunda Lattimer'lar ve Westfall'lar arasında çıkan savaşı Westfall ailesi kaybetmişti. Ve beş yıl sonra barış ve kontrol, her yıl yapılan bir törenle, kaybeden tarafın kızları ile kazanan tarafın erkeklerinin evlendirilmesiyle sağlanmaktaydı. 
Bu yıl benim sıram gelmişti. Benim adım Ivy Westfall ve görevim basitti: Başkan'ın oğlunu, müstakbel kocamı öldürmek ve Westfall ailesinin gücünü geri kazanmasını sağlamak. Ama görünen o ki, Bishop Lattimer ya çok yetenekli bir oyuncu ya da ailemin iddia ettiği gibi kalpsiz, zalim bir çocuk değil. Hatta beni bu dünyada gerçekten anlayan tek kişi bile olabilir. Ama kaderimden kaçmama imkân yok. Ben Westfall mirasını geri alacak kişiyim. Bishop ölmeli. Ve onu öldüren ben olmalıyım… 


Sayfa Sayısı: 272

Baskı Yılı: 2015
Yayınevi: Yabancı

Orijinal Adı: The Book of Ivy
Seri Adı: The Book of Ivy
Goodreads Puanı: 4.24 / 5

_________________________________________________________

Herkese selaam,nasılsınız? Açıkçası ben iyiyim çünkü nihayet düzenli kitap okumaya geri dönebildim.Şu son bir aydır doğal olarak okulla uğraşıyordum bitince de hemen okumaya başlayacağımı sanıyordum kiiiii baya yanıldığımı anladım.Reading slump'a girdim,her ne kadar bu kısa süreli olsa da sinirlerimi bozmaya yetti de arttı bile.Gerçi şu sıralar etrafımdaki herkes rs'den şikayetçi,havalar ısındığından olsa gerek bizde bu hal :D Neyse giriş yazısını biraz uzun tuttum sanki.Sonuçta burada kitap yorumu yapmak için varım,hem de MUHTEŞEM bir kitabın yorumu. Uzatmadan kitabın konusuna geçiyorum.

Gelecekteki bir tarihte dünya nükleer savaşlar sonrası büyük hasara uğramış hatta Amerika Birleşik Devletleri bile yok olmuştur.Bu savaşları atlatabilen küçük bir grup insan ise Westfall'lar önderliğinde yeni bir topluluk oluşturmuştur.Bu toplulukta bir süre sonra yönetim sorunları çıkmış ve Westfall'lar ile Lattimer adındaki aile savaşmış ve Westfall'lar savaşı kaybetmiştir.

İnsanların üremesi zor olduğundan bu toplumdaki gençler 16 yaşlarında birtakım testlerden geçerek uygun eşleri bulurlar.Eşleşemeyenler her ne kadar çok belli edilmese de toplumda tam bir birey olarak görülemezler. Ivy Westfall da bu eşleşmesi gereken gençlerden biridir,fakat bir farkla.O,yani Kurucunun Kızı'nın zaten eşleştiği biri vardır; Başkan'ın Oğlu Bishop Lattimer.

Bishop'la eşleşmesi gereken kişi ablası Callie iken Bishop'un eşleşmek için Ivy'yi seçmesi onun dünyasını tepetaklak etmiştir.Eşleşmesine kalan iki senelik zaman diliminde öğrendiği tek bir şey vardır;amacı Bishop'u öldürmektir,ne olursa olsun.Fakat Bishop'u tanımaya başladıkça işler onun için karmaşıklaşacaktır.


Beni gecenin bu saatinde (şu an 03.05) yorum girmeye zorlayan kitap Kurucunun Kızı... Bu yorumun öncesinde girmem gereken Kötü Kızlar Ölmez yorumum vardı fakat Kurucunun Kızı tüm planlarımı altüst etti.Aslında Kurucunun Kızı hayatımı altüst etti,BU NASIL MÜKEMMEL ÖTESİ BİR KİTAP!!AĞLAMAK İSTİYORUM ŞU AN AĞAĞAĞAĞAĞA!

Blogumu az çok takip eden bir kişiyseniz distopyalara bayıldığımı bilirsiniz.Her kitapta yaratılan o baskıcı dünyaya karşı çıkan karakterleri okumak çok hoşuma gidiyor,biraz asi bir ruhum var sanırım. Bu kitap da müthiş bir distopyaydı. Doğru söylemek gerekirse kitap Ally Condie'nin Eşleşme serisini hatırlattı bana.O seriyi,her ne kadar yorumunu girmemiş olsam da,çok severim ve inanın bana bu kitap o seriden katbekat iyiydi.

Ivy'ye tek kelimeyle BAYILDIM. Ya öyle böyle değil ama,çok sevdim.Belki biraz egoistlik gibi gelecek size ama Ivy ile çok fazla ortak yönümüz var bence. Bishop ile olan ilişkisindeki davranışları,kendi hakkında düşünceleri falan niyeyse bana kendimi hatırlattı. Okurken kızdığım tarafları oldu elbette ama sonradan düşününce benim de aynı şekilde davranacağımı fark ettim.

Gelelim Bishop'a.Bishop,ah ne desem senin hakkında? O kadar tatlı,naif ve nazik ki.Ivy'yi incitmemek için yaptıkları müthişti. Ivy'ye olan aşkı,ahhh bak yine aklıma geldi ve ağlamak istiyorum. BISHOOOOPPPPP!!

Bir de Callie ve Ivy'nin babasından bahsedelim.İkisi de intikamlarını almak için -neyin intikamını olduğunu spoiler olduğunu düşünmesem de söylemeyeceğim- her şeyi yapmaya razı.Bu yolda gerçekten heeeer şeyi yapmaya razılar ama,o sonu okuyunca görüyorsunuz ne kadar gözü kara olduklarını.Çok sinirler gerçekten fakat bir açıdan düşündüğümde de sonuçta onların da kendi doğruları var ve bunun için savaşıyorlar.Fakat dediğim gibi o sonu okuduğumda ''Başlatmayın sizin doğrunuza yeter beee!'' diye bağırmış olabilirim :P

Kitap çok akıcıydı,1 günde bitirdim.Birçok distopya kitabı gibi oldukça etkileyici mesajlar içeriyordu kitap.Ayrıca her ne kadar çok fazla olay olmasa da olay örgüsü çok iyi ilişkilendirilmiş bence çünkü aksiyon olmasa da insanı kitaba bağlı tutmayı ve merak ettirmeyi başarıyor.Ah o son yokmu o son! Çıldırdım!!! Ivy'nin ne yapacağını anladığımda tepindim,çığlık attım -tabi sessizce çünkü saat gece 2 sularıydı- ve neyin geleceğini bile bile okudum.YA NAPTIN KIZIM SEN YA NAPTIN! Okuyanlar ne hissettiğimi anlayacaktır diye düşünüyorum,derdimi anca siz anlarsınız a dostlarım :(( 

Kitap Yabancı Yayınları'nın çıkardığı ilk ciltli kitap ve ben kalitesine cidden bayıldım.Zaten Goodreads'te bu kitapta ilgimi çeken ilk şey kapağı olmuştu ve Yabancı'nın orijinal kapak kullanmasına cidden çok sevindim.E bir de müthiş bir cilt yaptılar,daha ne olsun!

İkinci kitabın Kasım'da yurtdışında çıkacağını biliyor muydunuz? Peki benim o zamana kadar bekleyemeyeceğimi ve kitabın taslaklarını çalmak için bir plan yaptığımı biliyor muydunuz? (şeytanice gülüşler atar) 

Eğer bu kitap elinizde varsa ve okumak için bekletiyorsanız bekletmeden hemen alıp okuyun.Fakat sonrasında sıkıntılı geçecek 6 aya hazırlıklı olun çünkü ikinci kitabın Türkçe edisyonunu elimize alana kadar 6 aya yakın,hatta daha fazka bir süre geçer diye düşünüyorum.Ama inanın bu acı çektiğiniz her saniyeye değecek bir kitap.Mutlaka mutlaka okumalısınız! Distopya sevmiyorsanız bile bu kitaba bir şans verin derim ben.

Ve bu kitaba kocamaaaan bir 5 puan veriyorum tabi ki.Görünen 5 olabilir ama kalbimde her zaman sonsuz puan sahibi olacaksın Kurucunun Kızı ♡ 


9 yorum:

  1. Yakında alıp okumayı planlıyorum, bu arada seri kaç kitap?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anlık Goodreads'te 2 kitaplık görünüyor ama sonradan eklenirse bilemem :)

      Sil
  2. Sanırım okunacaklar listesine yeni bir kitap daha girdi :))
    Bu arada mimlendin :) Yaparsan çok sevinirim :)
    http://usengeckizinkitapligi.blogspot.com.tr/2015/06/mim-blog-yazmaya-nasl-basladm.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kısa sürede yapmaya çalışacağım ^^

      Sil
  3. Kitap gerçekten harika:) Umarım ikinci kitap çok yakında çıkar.
    Ayrıca ben de seni mimledim. Yaparsan süper olur:) Yapmazsan da keyfin bilir :=D
    http://hyruzgaryazarsa.blogspot.com/2015/06/ya-sen-yonetsen-mim.html

    YanıtlaSil
  4. Senin şu yorumlarına bayılıyorum inan ki :D
    Bu arada bak, ilk defa sen beni etiketlemeden ben seni bir mime etiketledim. Ahahah :D
    http://kitapkaravani.blogspot.com.tr/2015/06/mim-15-konu-kitap-m-bana-bunlarla-gelin.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :D İnanmıyorum bu bir ilk :D Teşekkürler kısa sürede yapmaya çalışacağım :D

      Sil