20 Ocak 2015 Salı

Pabucumun Ajanı 2 - Asude / Yorum

Macera yandığı yerden devam ediyor!

Evet, o ateş hâlâ yanıyor ve kimse söndürmek istemiyor!

Tuna Üstüner'le yaşadığım delidolu, dengesiz, kavgalı, bir o kadar da tutku dolu aşkım bana yepyeni bir hayat bahşetmişti. Öncelik sırasında birinciliği kimseye kaptırmayan bu adamın kollarında, bakışlarının gölgesinde, sahiplenici varlığının esaretinde olmak müthişti. Yeni bir kimliğe sahip olmuş, Deniz Üstüner olmanın lüksüne varmıştım. Kurumsal Kasıntım beni kendi dünyasına almış ve benim dünyama girmişti. Her şey o kadar güzeldi ki, bir hayal gibi…

Ta ki o güne kadar!

Saklanan sırlar çözülüp, gizlenen yalanlar açığa çıkınca, o hayal dünyası da yıkıldı. Ama benim o enkazın altında kalmaya hiç niyetim yoktu. Peki, buz tutan bir kalbi yeniden ısıtabilir miydim? Belki bunu ben yapamazdım, ama kaçınılmaz olarak yeniden bir araya geldiğimizde, Tuna'nın kalbi bu savaşa tek başına girmek zorunda kalacaktı.

Bir yandan yaralı kalplerimizle biz, diğer yandan tatlı ve gizemli bir aşka yelken açan Yasemin ve Mert…

Kazanan aşk mı, ayrılık mı olacak?
Bildiğim tek şey, bu hikâyede herkes yanacak!
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 655

Baskı Yılı: 2014

Yayınevi: Ephesus Yayınları
Goodreads Puanı: 4.75 / 5

______________________________________________________________

Sınav haftası yüzünden elimde sürünen,çürüyen fakat müthiş bir kitap olan Pabucumun Ajanı 2 yorumuna hoş geldiniz efendim.Goodreads'teki başlama tarihim 3 Ocak olarak görünüyor,bitirme tarihim ise 19 Ocak.TAM TAMINA 16 GÜNDÜR BİR KİTABI OKUYORUM.

Asude'nin diline,yazım tarzına ve karakterlerine bayılıyorum.Her ne kadar bu kitapla birlikte sadece iki kitabını okumuş olsam da kesinlikle favori yazarlarım arasında kendisi.İlk kitabı oldukça beğenerek ve gülerek okumuştum,bunda da öyle olacağından emindim ve çıktığı anda kitabı aldım.Her ne kadar geç okumuş ve okuma sürem birazcık (!) uzun sürmüş olsa da kitaba kesinlikle bayıldıım!!

-ilk kitabı okumayanlar için spoiler içerir-

Kitap tam tamına ilkinin bittiği yerden başlıyor; Deniz ve Tuna'nın sıkışık Ankara trafiğinde tutkulu öpüşmesiyle!Yani buradan çiftimizin ilişkisinin iyi olduğunu anlayabilirsiniz.Keşke kitap boyunca böyle devam etse fakat Kurumsal Kasıntı'yla Geveze kızımız hiç tartışmadan durabilir mi?Hem de ne büyük tartışmalar.

Deniz'in bulaştığı mafya belası hala başında,nasıl kurtulacağını bilememekle birlikte konuyu Tuna'ya açmaktan da korkuyor çünkü onu kaybedeceğini düşünüyor.Deniz bu,işi kendi başına çözmeye çalışırken başına çok daha büyük çoraplar örüyor tabii ki. 

Tuna ise Deniz'e aşık olduğunu kendine hala itiraf edememiş durumda.Deniz'e karşı büyük bir çekim hissettiği aşikar ama ona aşık olduğunu düşünmüyor hala - ki bu kısımlar beni deli eden kısımlardı-.

Kitapta yeni bir çiftimiz var; Yasemin ve Mert.Allah'ııım nasıl tatlılar bir görseniz.Tabii Mert kendini ilk kitapta Yasemin'e Memur Murat olarak tanıttığı için onların da ilişkileri yalanlarla örülüyor.Kitapta gelişimini en merak ettiğim ilişki Mert ve Yaso'nun ilişkisi oldu çünkü biliyorsunuz bizim deli kız Deniz ve Uranüslü Tuna'nın ilişkisi aşırı inişli çıkışlı ve buna alıştık.Mert ve Yaso'nun ise daha sade ama çok sevimli bir ilişkisi var :D

Deniz başındaki mafyayla,evliliğini öğrenen annesiyle,Uranüslü kocasının cadı Belgin halasıyla ve Yaso'nun dertleriyle uğraşırken Tuna ise başındaki en büyük bela olan Deniz'le uğraşıyor.E tabi durum böyle olunca kitapta eğlence de eksik olmuyor.

-spoiler bitti

Kitaba BÜSBÜTÜNÜYLE bayıldım.Dediğim gibi,Asude'nin karakterlerine bayılıyorum zaten.Hele ki Deniz!!Öyle arkadaşım olsa kesinlikle sırtım yere gelmezdi :D Mert ve Yasemin zaten süper derecede sevimliler.Bunu söyleyince büyük ihtimalle linç edileceğim fakat Tuna'yı hiçbir zaman bayıla bayıla sevemedim ben :(( Tamam o bir Uranüslü,karizmasına kapılmamak elde değil fakat gereksiz yere çok fazla sert çıkışları var bence.

Kitaptaki olaylar o kadar hızlı ve şaşırtıcı gelişiyor ki elinizden bırakamıyorsunuz.Sınav haftasından birkaç gün önce başlama gafletine düştüm ve kitaptan,oldukça fazla ders çalışmama rağmen,2 günde 400 sayfa falan okudum.Daha sonra okumamak için kitabı sakladım resmen fakat bu aklımın kitaba gitmesine engel olamadı tabii.

Aslında serinin pek farklı bir hikayesi yok.Cool ve kalpsiz adam geveze ve tatlı kıza aşık olur ve olaylar gelişir tarzında bir çok kitap var ama yine de Asude'nin yazım dili kitabı öyle müthiş yapıyor ki her ne kadar aynı tür birçok kitap olsa da türlerinin arasından sıyrılıp kitabı kalbimizin en değerli köşesine oturtuyor.

Kitap,özellikle de Deniz&Tuna ilişkisi,çok inişli çıkışlı.Normalde bu kadar çok modu değişen kitaplar bana biraz banal gelir ama Asude'nin kitapları bana hiç öyle gelmiyor ve beni hiç sıkmıyor.Bu kitapta da ilk kitapta olduğu gibi oldukça fazla güldüm ve çok eğlendim,iniş çıkışlı ilişkilerinden bile baya zevk aldım.

-spoiler
Allah'ııım Deniz 'in isteme sahnesinde sancıdan ölse de doktora gitmemek için  direnmesi ve töreni tamamlamaya çalışmasında resmen kahkaha attım.Çok seviyorum bu çatlak kızı ya :D
-spoiler

Karakterleri çok seviyorum.Deniz'e bayılıyorum yani,aşırı tatlı,aşırı cadı,kusursuz değil ama onu gerçekçi ve müthiş kılan o.Tuna'yı bir türlü çok sevemediğimi söylemiştim.Bence ilk kitaptan beri aşırı gereksiz çıkışları ve hareketleri var. -spoiler Özellikle her kavga etmelerinden sonra Deniz'i kovması çok saçmaydı.Madem seviyorsun iki dakika dinle kızı değil mi ama. -spoiler Gerçi kitabın sonlarına doğru sevmeye başladım onu da çünkü normal insan moduna girebildi çok şükür :D Mert zaten ilk kitaptan beri çok sevdiğim bir karakter.Sevimli,şakacı,cool ama Tuna gibi gereksiz çıkışları yok.Yasemin gibi titiz ve Deniz kadar olmasa da cadı bir karakterle birleşince müthiş bir uyum yakalıyorlar.Yasemin'e cadı dediğime bakmayın,onu da çok seviyorum.Deniz'i mafya belasından kurtarmak için tüm önceliklerini geriye atıp sadece Deniz'le ilgilenmesi harikaydı.Keşke benim de Yaso ve Deniz gibi arkadaşlarım olsa :D

Kitapta Dikkat!Aşk Çıkabilir'e yer yer göndermeler yapılmıştı ve bu benim o kitabı da çok merak etmeme neden oldu.Kısa sürede onu da okumak istiyorum.Kitaba bayıldım,eğer ki tereddütleriniz varsa ve ilk kitabı okumadıysanız mutlaka okuyun.Ya da eğer ki ikinci kitap elinizdeyse ve okunacaklar listenizde altlardaysa hemencecik o kitabı üste çekin ve okuyun.Pişman olmayacaksınız!


3 yorum:

  1. Yanlışlıkla spoilerları da okudum -_- Neyse ilk önce şu Marslı,Kördüğüm ve Tatlı Şeytan'ı bitirelimde sonra buna başlarım bende. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opps,kötü olmuş :D Ama benim suçum değiil kırmızıyla belirtmiştim :D Şimdiden iyi okumalaar :D

      Sil
  2. Teşekkür ederiim,hemen yapacağım :D

    YanıtlaSil